Dit mag je zeker niet missen in Benin

6 juni 2017

Wanneer je een reiziger vraagt over wat er allemaal te zien en te doen valt in Benin, zal hij misschien één of twee dingen kunnen opnoemen. Het West-Afrikaanse land is dan ook niet de meest voor de hand liggende reisbestemming. Hier zijn enkele dingen die je zeker niet mag missen wanneer je naar Benin reist.

1.     Cotonou

Cotonou mag dan wel niet de echte hoofdstad van Benin zijn, maar de stad zelf voelt wel zo aan. Voor wie de eerste keer naar Afrika reist, kan de stad wel wat afschrikkend werken, maar wie zijn avontuurlijke geest bovenhaalt, zal beloond worden met een indrukwekkende ervaring. Paradijselijke zandstranden, palmbomen en het Pendjari National Park zijn maar enkele van de echte must see activiteiten hier.

2.     Porto Novo

Porto Novo is vaak de eerste kennismaking met Benin voor heel wat reizigers. De hoofdstad staat vol koloniale en prekoloniale bouwwerken zoals de Grote Moskee. Porto Novo is ook de stad waar je de geschiedenis van het land kunt leren kennen. Breng een bezoek aan het Musée da Silva en het Porto Novo etnografische museum die je een blik schenkt op de geschiedenis.

3.     Duik in de Kota Falls

De twintig meter hoge Kota Falls zijn de perfecte romantische daguitstap. Hun afgelegen locatie zorgt er voor dat je op een ontspannen manier kan zwemmen in de zwempoelen onderaan de waterval. Sluit je namiddag af met een picnick op een van de meest idyllische plaatsen van Benin of maak er meer dan een daguitstap van door te overnachten in de accommodatie ter plaatse. Op die manier blijft je romantische uitstap nog even langer duren.

4.     Spot wildlife

Ook in Benin heb je de mogelijk om of safari te gaan. In het noorden van het land vind je de twee nationale parken, Pendjari en W waarvan de laatste op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Luipaarden, nijlpaarden en krokodillen zijn maar enkele van de dieren die je kan spotten in Benin. Op de grens met Niger en Burkino Faso vind je nog de laatste wilde olifanten.

5.     Het Venetië van Afrika

Het dorp Ganvie drijft in het midden van Lac Nokoué en is enkel bereikbaar met de boot. Net daarom wordt het ook wel eens het Venetië van Afrika genoemd. Er leven maar liefst 20,000 mensen in dit drijvende dorp dat dateert uit de periode rond de zestiende en zeventiende eeuw toen het dorp een veilige haven was om te ontsnappen aan de slavenhandelaars.

Wil je het Venetië van Afrika bezoeken? Dan raden we je ‘Captain Africa’ aan, via deze reisorganisatie kun je echte safari in Afrika meemaken, of een heerlijke vakantie in Afrika samen met je vrienden en familie! Ga hiervoor naar: Reizen naar Afrika

6.     De slavenroute

De slavernij is een donkere periode die ook deel uitmaakt van de geschiedenis van Benin. Ouidah was ooit het middelpunt van de slavenhandel, een plaats waar slaven werden geleid vanaf het Portugese fort over een zanderige weg naar de boten die klaarlagen in de haven. Die vier kilometer lange zandweg bestaat vandaag nog en staat vol herdenkingsmonumenten die te bezichtigen zijn.

Afrika Reizen

Wil je Benin gaan ontdekken? Heb je jarenlang gedroomd van een Safari in Afrika? Het kan nu dankzij Captain Africa! Ga naar de hierna volgende link en je kan deze zomer of misschien nu al genieten van een reis naar Benin of een ander fantastisch land in West Afrika!

Klik op deze link voor meer informatie: Safari Afrika

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>