Tips om je haar zo goed mogelijk te verzorgen

10 april 2017

Een goed kapsel en haar stijl begint natuurlijk bij een goede verzorging van je haar. In veel gevallen kan dit vaak nog een stuk beter. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden en manieren om je haar in een goede staat te krijgen en te houden. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet:

Tip #1: Spoel je haar uit met koud water

Ja het staat er echt: Je haar uitspoelen met koud water. Onder de douche is dit natuurlijk geen pretje, maar toch helpt het erg goed om je haar in een goede staat te houden. Door het koude water zullen je ‘haarschubben’ sluiten. Dit heeft dan weer als gevolg dat je haar minder snel door de war raakt en dus ook de kans op klitten verkleint.

Bovendien zal je haar een stuk gladder en glanzender worden. Het is misschien lastig om te geloven en nog lastiger om uit te voeren, maar geeft het is een kans. Je bent bovendien meteen goed wakker.

Tip #2: Voorzichtig zijn met nat haar

Nat haar is meestal lastig en iets waar je snel van af wilt. Toch moet je er voorzichtig mee zijn als je je haar in een goede staat wilt houden. Wrijf het daarom niet droog met een handdoek, maar wikkel je haar bijvoorbeeld in dezelfde handdoek. Ook is het mogelijk om je haar rustig uit te knijpen. Dit kan natuurlijk wel alleen bij een wat langere haar stijl.

We raden je ook aan om je haar niet te borstelen als het nog nat is. Je haar is hier namelijk op z’n kwetsbaarst. Het borstelen kan je daarom beter bewaren tot dat het is opgedroogd.

Tip #3: Behandel je haar wat vaker

Geef minimaal 1 keer per maand een goede behandeling aan je haar. Dit kan je zelfs doen als je over gezond haar beschikt. Je kan dit bijvoorbeeld doen door middel van een voedende conditioner, maar ook een haarmasker is een ideale oplossing. Als je haar er niet goed en ongezond uit ziet is het zelfs mogelijk om dit 1 keer per week te doen. Je haar blijft in goede staat en wordt er een stuk gezonder van.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>