voor de tweede keer zwanger

19 december 2014

Ik weet niet wat ik moet doen. Mijn vriend is nog steeds close met zijn ex van 4 jaar geleden en ik heb dat altijd geen probleem gevonden. Ik heb ook nog wel eens contact met mij ex man. Maar ik ben nu een paar maanden zwanger en volgens mij is er iets veranderd. Het lijkt wel alsof ze veel meer tijd met elkaar doorbrengen dan vroeger en dat zijn houding tegen over mij de laatste tijd is veranderd. Afstandelijker. Toen ik hem erover vroeg werd hij best wel boos en zei dat ik me dingen in me hoofd haalde door de hormonen. Nou klopt het wel dat ik af en toe erg last heb van stemmingswisselingen waar ik weet zeker had hij vaker van huis is. En toen ik zijn ex laatste tegenkwam deed ze toch heel raar tegen me, alsof ze zich schuldig voelde. Is er wat aan de hand of ben ik nu paranoïde?

 

 

Dat is de tweede keer dat ik zwanger ben. De eerste keer was dat kort na mijn relatie uitging en heb ik het dus ook helemaal alleen moeten doen. Het was een moeilijke tijd waar ik ook veel van geleerd heb. Ik heb nu een lieve vriend die mij natuurlijk zo veel mogelijk wil steunen, maar het probleem is dat ik dit al eens heb meegemaakt en hij niet. Dus voor hem is alles echt nieuw. Daarom lijkt wel vaak wel alsof ik hem steun tijdens deze zwangerschap en niet andersom. Soms doet of zegt hij de verkeerde dingen en als ik daar wat van zeg of boos van word krijg ik het verwijt dat ik het weer helemaal alleen wil doen. En dat ik hem niet de kans geef om te leren. Maar ik heb her eerlijk gezegd al zwaar genoeg zonder dat ik hem nog moet gaan onderwijzen. Heeft iemand tips?

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>